GÖRÜNTÜLÜ

Ali Rıza Bingöl: Kayyumların yarattığı yıkıma son vereceğiz

DEM Parti Kurtalan Belediyesi Eşbaşkan adayı Ali Rıza Bingöl, “Kayyumların yarattığı yıkıma son verip halkımızla birlikte ilçemizi ayağa kaldıracağız. Halkımızla birlikte Kurdistan’da örnek bir belediyecilik anlayışı inşa edeceğiz” dedi.

YEREL SEÇİM

Yerel seçimlere sayılı günler kala DEM Parti'nin Kurdistan’da çalışmaları artarak devam ediyor. DEM Parti, kayyumların elindeki bütün belediyeleri geri almak için yoğun bir çalışma içerinde. Bu belediyeden birisi de Sêrt'in Misircê (Kurtalan) Belediyesi. 15 Mayıs 2020'de görevden alınan HDP’li Sêrt Kurtalan Belediyesi Eş Başkanı Baran Akgül'ün yerine ilçe kaymakamı Çağlar Tekin atandı. Kayyum yönetimindeki belediye halka hiçbir hizmet sunmazken milyonlarca borcu olan belediyelerden biri. DEM Parti, kayyumun gasp ettiği Kurtalan Belediyesi tekrardan almak için Eşbaşkan adayları Rıza Bingöl ve Sadiye Aktin ile seçimlere giriyor.

DEM Parti Kurtalan Belediyesi Eşbaşkan adayı Ali Rıza Bingöl, seçim çalışmaları ve ilçenin sorunlarına dair ANF'ye konuştu.

TEK AMACIMIZ HALKIMIZA HİZMET OLACAK

Kayyum politikalarını boşa düşürecek projeler üreteceklerini ifade eden Bingöl, "Kayyum, sadece bir irade gaspı değildir aynı zamanda bir insanlık suçudur. Kayyumlar AKP-MHP eliyle burada yaşayan bütün halkı iradesiz bırakmıştır. Bu durum halk tarafından kabul edilmemiştir. Biz bu anlayışı kabul etmiyoruz. Halkımız kayyumları göndermek için seçim gününü sabırsızlıkla bekliyor. Halkımızla birlikte kayyumun ilçemizde yaratmış olduğu bütün tahribatları ortadan kaldıracağız. Bunu herkes çok iyi bilsin. Kurtalan ilçesi gerçekten uzun yıllardır hizmetten yoksun bırakıldı. Biz sadece bu şehre partimizin perspektifi doğrultusunda hizmet getireceğiz. Halkçı bir belediyecilik anlayışı geliştireceğiz. Bütün karar süreçlerimizi hakkımızla birlikte alacağız. Tek amacımız halkımıza hizmet olacaktır. Özelikle ilçemizin uzun yıllardır büyük bir sorun haline gelen su sorunu çözeceğiz. Maalesef kayyumlar halkı düşünmediler ve bu sorunu yıllardır çözemediler. Gençlerimize sahip çıkıp istihdam alanları yaratacağız. Gençlerimizin ekonomik nedenlerden dolayı yurt dışına gitmelerine engel olacağız. Gençlerimiz için sosyal alanlar oluşturacağız. İlçe kadınları için dayanışma merkezleri inşa edeceğiz" şeklinde konuştu.

ÖRNEK BİR BELEDİYECİLİK ANLAYIŞI İNŞA EDECEĞİZ

Görev geldikleri andan itibaren Kurtalan ilçesinin gelişmesi için çalışacaklarını belirten Bingöl, "İlçemiz için güzel şeyler yapacağız, çünkü partimize güveniyoruz. Hizmet bağlamında hiç kimsenin kuşkusuz olmasın. Kayyumların yarattığı yıkıma son verip halkımızla birlikte ilçemizi ayağa kaldıracağız. Halkımızla birlikte Kurdistan’da örnek bir belediyecilik anlayışı inşa edeceğiz" dedi.